Janneke

achter de camera

Mijn naam is Janneke Bakker. Ik ben 28 jaar en woon in Kampen (Overijssel).
Ik ben opgegroeid in een groot gezin waar het altijd gezellig druk was. Mijn moeder, een groot fotografie liefhebber is, heeft héél veel momenten uit ons leven vastgelegd. Hoewel dat als tiener nog wel eens op mijn zenuwen kon werken, hecht ik nu ontzettend veel waarde aan alle herinneringen die ik hierdoor heb. Het heeft mij geleerd hoe belangrijk het is om regelmatig herinneringen vast te leggen en wat de waarde van een goede foto is. 

Zelf ben ik begonnen met fotograferen toen ik 16 was. Vooral mijn zusje stond vaak model en door veel te oefenen kwam ik erachter dat ik het liefst mensen fotografeer. Na veel oefenen heb ik Allunga Fotografie in 2013 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. 

 

 

Hoewel fotografie een grote passie is, ligt mijn hart bij het zorgen voor mensen. In het dagelijks leven ben ik werkzaam op een woonvorm voor mensen met een verstandelijke beperking. 

Omdat ik het belangrijk vind om iets extras bij te kunnen dragen, ben ik werkzaam als vrijwilliger bij Stichting Earlybirds. Stichting Earlybirds fotografeert prematuur geboren kindjes in het ziekenhuis. Het doel van Stichting Earlybirds is dat we iedere ouder een mooie herinnering willen geven aan de beginperiode van het leven van hun kindje, ook als dat in het ziekenhuis is. We werken momenteel met ruim 300 vrijwilligers, waarvan zo’n 250 fotografen, voor de stichting. We werken allemaal op vrijwillige basis en met veel liefde.