About me

Janneke

Mijn naam is Janneke Bakker. Ik ben 28 jaar en woon in Kampen (Overijssel).
Ik ben opgegroeid in een groot gezin (6) waar het altijd gezellig druk was. Mijn moeder, wie een groot fotografie liefhebber is, heeft héél veel momenten uit ons leven vastgelegd. Hoewel dat als tiener nog wel eens irritant kon zijn, hecht ik nu ontzettend veel waarde aan alle herinneringen die ik hieraan heb. Het heeft mij geleerd hoe belangrijk het is om regelmatig herinneringen vast te leggen en wat de waarde van een goede foto is. 

Zelf ben ik begonnen met fotograferen toen ik 16 was. Ik had hier direct ontzettend veel plezier in. Vooral mijn zusje stond vaak model en hierdoor kwam ik erachter dat ik het liefst mensen fotografeer. Na veel oefenen heb ik Allunga Fotografie in 2013 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. 

 

 

Hoewel fotografie een grote passie is, ligt mijn hart bij het zorgen voor mensen. In het dagelijks leven ben ik dan ook werkzaam op een dagcentrum voor jongeren met een verstandelijke en/of meervoudige beperking. Dit doe ik 4 dagen in de week. Daarnaast werk ik 2 dagen per week voor Allunga Fotografie. 

Omdat ik het belangrijk vind om iets bij te dragen aan de maatschappij, ben ik werkzaam als vrijwilliger bij Stichting Earlybirds. Stichting Earlybirds fotografeert prematuur geboren kindjes in het ziekenhuis. Het doel van Stichting Earlybirds is dat we iedere ouder een mooie herinnering willen geven aan de beginperiode van het leven van hun kindje, ook als dat in het ziekenhuis is. We werken momenteel met ruim 300 vrijwilligers, waarvan zo’n 250 fotografen, voor de stichting. We werken allemaal op vrijwillige basis en met veel liefde.

Allunga Fotografie