Blog

Persoonlijke update: Even wat rustiger aan doen

Eerder deze week vertelde ik jullie al dat er groot nieuws aan zat te komen. Vandaag vertel ik jullie graag meer.

Allunga Fotografie gaat haar werkzaamheden grotendeels neerleggen.

Zo, dat is eruit. Ik ben al even aan het denken hoe ik hier een mooie Facebook post van kan maken, maar dit is waar het uiteindelijk op neerkomt.

Ik ben ooit begonnen met fotograferen, gewoon omdat ik het ontzettend leuk vond. Toen ik begon had ik nooit kunnen dromen dat het zo een succes werd. Ik heb immers een baan in de zorg waar ik veel plezier aan beleef en waar ik ook zeker niet mee wil stoppen. Mijn intentie was dus ook niet om er een fulltime baan van te maken. Toch werd het fotograferen groter en groter .
Ik vond het ontzettend tof om zoveel mensen te ontmoeten, zoveel verhalen te mogen vertellen en zoveel momenten te mogen vereeuwigen.
Maar ondernemen heeft voor mij ook een andere kant.
Er komt veel administratief werk bij kijken en opeens werk je 24 uur per dag. Elk moment van de dag ligt er werk, wacht er iemand op reactie of moet er nog iets afgemaakt worden.
Fotografen worden nog vaak gezien als mensen die een foto maken en simpelweg afleveren. Maar het proces tussen een klant binden en de afwerking van een reportage, is een behoorlijk groot proces. Dat kost tijd, energie en een heleboel toewijding.

De afgelopen maanden heeft mij dit meer energie gekost dan dat het mij opleverde.
Hierdoor ben ik mij gaan afvragen waar ik echt blij van wordt, wat geeft mij nog energie?
Het antwoord voor mij was ; thuis kunnen zijn bij mijn lieve vriend en kunnen genieten van de rust in huis. Ik word blij van mijn (schoon)ouders, broers en zussen en hun kinderen. Ik geniet van creatief bezig zijn maar zonder verplichtingen en ik word blij van het werk wat ik doe in de zorg. Al deze dingen geven mij zoveel energie. Energie die ik minder heb, als ik de hele dag druk in mijn hoofd ben met wat er nog moet gebeuren voor Allunga Fotografie.

Ik ben echt een groot voorstander van gelukkig zijn in wat je doet. Als je dat niet bent, moet je opzoek gaan naar waar je wel geluk kan vinden. Op dit moment ligt dat voor mij niet in de drukte van Allunga Fotografie.

Wat betekend dit ?
– Ik blijf zeker fotograferen, maar naast mijn werk. Niet als mijn werk  (hobbymatig dus)
– Wil je een mooie foto van je kids, je gezin of een gezellig feestje? Je mag me altijd even een berichtje doen om te checken of ik op dat moment iets voor jullie kan betekenen. Kan ik zelf niet? Dan heb ik een groot netwerk aan collega’s waar ik je mee in contact kan brengen.
– De reportages die staan, blijven uiteraard staan.
– Via deze pagina blijf ik mijn fotowerk delen, ik zou het tof vinden als jullie mij blijven volgen.

Bij onduidelijkheid of vragen mag je mij altijd even een prive berichtje sturen of een email.

Comments

comments