Workshop basis fotografie

Afgelopen week stond er een workshop fotografie op de planning. Annemarie fotografeert al een tijdje, maar heeft sinds kort een nieuw fototoestel. Ze was opzoek naar meer verdieping in de camera en vroeg zich af hoe ze haar modellen kon plaatsen voor een geschikte foto. Voor de workshop fotografie gaf ze haar doelen aan. De doelen heb ik vervolgens verwerkt in een korte workshop.
’s Morgens zijn we het bos in gegaan om direct te oefenen. Want in de praktijk leer je toch het meest. Stagiaire Kathy ging mee als model. We hadden prachtig weer en hebben ontzettend genoten van het buiten zijn. Terwijl we druk aan het fotograferen zijn, leg ik uit wat ik doe en waarom. Naderhand hebben we thuis de foto’s bekeken en hebben we Lightroom erbij gepakt om de foto’s te bewerken.

Vorige week heb ik een cursus basis fotografie gevolgd bij Janneke! De sfeer was gelijk prettig en ik voelde mij al snel op me gemak. Ik heb veel dingen geleerd in een korte tijd, bijna teveel om op te noemen. Ik heb verschillende manieren van fotograferen geleerd, hoe je met een felle zon moet fotograferen, Janneke heeft mij dingen over mijn camera uitgelegd en ik heb uitleg over lightroom gekregen. Vooral heb ik geleerd om creatief te zijn met fotograferen! Ook heeft ze me op een idee gebracht voor een verjaardags cadeau, namelijk de 50 mm lens waar ik met smart op wacht.
Als je wat meer wilt leren en weten over fotografie, dan raad ik je dit zeker aan! Bedankt Janneke en Kathy voor de gezellige en leerzame dag

Annemarie Vahl